Colonoscopie

Colonoascopie la Centrul Medical ELIGON Bucuresti

Colonoscopia

 

Servicii medicale disponibile in Centrul Medical ELIGON Bucuresti din sos. Fundeni nr. 163, Sector 2.
Programarile pot fi facute online aici sau telefonic la +4 077 173 2080 sau la +4 031 426 0611.

 

Colonoscopia implică examinarea întregului colon și a ultimei parti a intestinului subțire, după caz.

 

La fel ca sigmoidoscopia flexibilă, un colonoscop este trecut prin anus. Colonoscopia necesită o pregătire mai extinsă a intestinului pentru a ne asigura că echipamentul poate vedea totul. Va vom pune la dispozitie instrucțiuni precise privind curățarea intestinului inainte de efectuarea investigatiei. Pregatirea implică urmărirea unei diete cu reziduuri scăzute timp de două sau trei zile, urmată de administrarea de medicamente laxative care vor goli colonul. Laxativele vor provoca diaree.

 

Colonoscopia poate fi efectuată cu sau fără sedare. Indiferent dacă alegeți să aveți sedare sau nu, veți primi o injecție pentru a vă relaxa mușchii din peretele intestinului. Acest lucru ajută la obținerea unei imagini bune a întregului intestin.

In cadrul Centrului Medical ELIGON Bucuresti este utilizata insuflarea cu CO2 (in loc de aer) care elimina total orice disconfort si durere.

Procedura durează în mod normal între 20 și 30 de minute. Majoritatea polipilor pot fi eliminați în timpul procedurii inițiale sau intr-o alta procedura dedicata, in functie de numarul si marimea acestora.

 

De ce am nevoie de colonoscopie?

Colonoscopia poate fi facuta din mai multe motive care includ:

 • Investigarea cauzelor diareei, constipației sau a durerii abdominale
 • Cautarea polipilor colonici. Acestia sunt frecvent intalniti și pot fi îndepărtati cu ușurință la colonoscopie. Netratati, acesti polipi se pot dezvolta în cele din urmă în cancer de colon.
 • Simptome suspectate de cancer care pot include sângerare rectală sau o schimbare a frecvenței obiceiurilor intestinale.
 • Alte simptome suspecte ale cancerului de colon, inclusiv dureri abdominale (dureri de colon), pierderea nejustificata in greutate, grețuri etc.

  Nume (Obligatoriu)

  Email (Obligatoriu)

  Telefon (Obligatoriu)

  Alege clinica (Obligatoriu)

  Eligon
  Bucuresti