Elastografie hepatica

Servicii medicale disponibile in Centrul Medical ELIGON Bucuresti din sos. Fundeni nr. 163, Sector 2.
Programarile pot fi facute online sau telefonic la +4 077 173 2080 sau la +4 031 426 0611.

 

Elastografia

Prin elastografie sunt măsurate proprietățile elastice ale țesutului prin colectarea datelor de ecou ecografic.  S-a observat că țesuturile normale sunt mai flexibile (elastice) decât cele patologice care sunt mai rigide.

 

Elastografia hepatica

Importanța ficatului pentru sănătatea generală a organismului este adesea subestimată.  Acest organ detoxifică substanțele chimice, produce proteine ​​importante pentru organism și enzime pentru digestie.  Afecțiunile hepatice (de ex. fibroza hepatică) duc la functionarea ineficienta a ficatului.  Cu cât există mai multe cicatrizări ale ficatului, cu atât funcția hepatica este diminuata.  De aceea este important ca medicii să poată măsura gradul de deteriorare a țesutului hepatic al unui pacient.

Cu ajutorul elastografiei, medicii au un instrument nou si neinvaziv pentru a cuantifica riscul unei persoane de cicatrizare hepatică și fibroză.  Elastografia este utilă pentru a detecta nivelul de rigiditate al ficatului; prin măsurarea rigidității ficatului sunt furnizate informații diagnostice despre prezența sau starea bolii.

Ca orice investigatie medicala care utilizeaza ultrasunete, elastografia hepatica implică utilizarea unei sonde care este poziționată deasupra pielii și care ofera imagini extrem de bune ale ficatului.  Procedura este rapidă și complet nedureroasă.

Dacă sunteți deja diagnosticat sau suspect de o afecțiune hepatica, elastografia poate fi instrumentul neinvaziv de care aveți nevoie în evaluarea bolii și evidențierea unei căi de tratament.

Programare online

    Eligon
    Bucuresti