Videocapsula
Servicii medicale disponibile in Centrul Medical ELIGON Bucuresti din sos. Fundeni nr. 163, Sector 2.
Programarile pot fi facute online aici sau telefonic la +4 077 173 2080 sau la +4 031 426 0611.
Procedura de investigare cu videocapsula a fost inventată in anul 1999, ajungand ca in prezent sa fie efectuata ca procedură de rutină.
Videocapsula este utilizata în primul rând pentru investigarea intestinului subțire și are avantajul de a putea examina cu exactitate intestinul subțire (acuratete care nu poate fi ușor atins prin metode standard de endoscopie).
Principalele avantaje sunt că este neinvazivă, sigură și convenabilă pentru pacient și nu implică niciun fel de radiații ionizante. În plus, videocapsula poate furniza informații despre restul tractului gastrointestinal, precum și informații de bază privind durata tranzitului intestinal.
Ce este videocapsula?
Videocapsula este o investigație complet nedureroasa; prin înghițirea unei capsule de dimensiunile unei pastile si care conține o cameră foto, întregul intestin subțire poate fi filmat. Videocapsula face aproximativ 50 000 de fotografii digitale care sunt inregistrate de un echipament purtat de pacient pe talie.
După un repaus alimentar de peste noapte, pacientul înghite o capsulă mică de dimensiuni 26 mm x 11 mm și avand o greutate de 3,4 g (PillCam). Capsula este compusa dintr-o cameră foto, o sursă de lumină și un circuit fără fir pentru transmiterea semnalelor. Pe măsură ce capsula se deplasează prin tractul gastrointestinal, imaginile sunt transmise către un înregistrator extern de date purtat de pacient. De obicei, studiul durează aproximativ 8 ore, cat durata de viață a bateriei. Înregistratorul de date este apoi conectat la un computer și imaginile sunt încărcate. Acestea sunt apoi analizate de către un medic specialist.
Capsula trece prin intestinul subțire în mod natural și este excretată odata cu bolul fecal. Videocapsula utilizata nu trebuie recuperata.