Endoscopie

Endoscopie la Centrul Medical ELIGON Bucuresti

Endoscopie

 

Endoscopia reprezinta examinarea esofagului, a stomacului și a duodenului (prima parte a intestinului subțire) cu ajutorul unui echipament denumit generic „endoscop”.

 

Pentru efectuarea acestei investigatii trebuie ca stomacul să fie gol, deci nu puteti manca sau bea nimic timp de 6 ore înainte de testare. În unitatea de endoscopie, un mic tub flexibil avand in capat o camera video de inalta performanta este trecut prin gură în stomac și duoden.

În mod normal, examenul durează in jur de 20-30 minute, deși este posibil să dureze mai mult dacă sunt necesare biopsii sau tratament endoscopic.

 

Endoscopia poate fi efectuată cu spray de gât pentru amorțirea gâtului sau cu sedare administrata intravenos. Depinde în întregime de dvs. pe care o alegeți.

Endoscopia fara sedare este o procedura incomoda pentru pacient din cauza senzației de endoscop din gât, dar recuperarea este imediată și puteți parasi centrul medical la doar câteva minute dupa investigatie. Sedarea face procedura confortabilă, dar veti avea nevoie de timp pentru a vă recupera și timp de 24 de ore nu trebuie să conduceți, să semnați documente juridice sau să desfășurați activități care v-ar putea pune pe dvs. sau pe cei din jur în pericol.

    Eligon
    Bucuresti